07th jun2012

Welke jurk past bij mijn figuur?

by redactie

Er zijn superveel verschillende soorten jurken, en dat maakt het kiezen al lastig. Maar je wilt natuurlijk wel een jurk die perfect aansluit bij jouw figuur. Maar welke soort jurken passen bij welk figuur? Een overzicht:

Borstomvang
Als je een grote borstomvang hebt, dan kan een strapless jurk jou heel mooi staan. Je kunt ook kiezen voor een diep uitgesneden V-hals. Dit zorgt er wel voor dat je borstomvang minder groot lijkt.

Vol of slank
Als je heel slank bent, is het mooi om een jurk te dragen die boven net wat wijder valt en die vanaf je middel wel strakker zit. Of juist een jurk die boven smal is en onder heel wijd valt. Als je tenger en klein bent is een getailleerde jurk met boothals of spaghettibandjes leuk waarbij de rok in een A-lijn loopt die niet te lang uitloopt. Vollere vrouwen kunnen het beste kiezen voor een jurk waarbij het accent op de taille ligt en die niet te strak zit.

Zandloper figuur
Met een zandloperfiguur kun je eigenlijk alle soorten jurken aan. Draperie├źn en ruches accentueren je figuur extra mooi. Het is alleen niet aan te raden om een lange en strakke rechte jurk te dragen.

Recht figuur
Als je een recht figuur hebt is het wel mooi om een lange en strakke rechte jurk te dragen. Als je heel lang bent, zorg er dan voor dat je jurk niet te kort is.

Voor ieder figuur zijn er dus wel mooie jurken te krijgen. Probeer zelf uit wat bij jou het mooiste staat!

Comments are closed.