23rd jan2013

Voorjaartrends 2013

by redactie

Het is nog hartje winter in Nederland: sneeuw, vrieskou en koude, zonnige dagen. Men gaat de dagen goed ingepakt door, maar dit is absoluut geen reden om niet uit te kijken naar de nieuwste mode van het voorjaar 2013. Juist als je zin hebt in het nieuwe seizoen met zachte lentebriesjes, vrolijke jurken en kleurige rokken zijn deze koude dagen perfect om op zoek te gaan naar nieuwe trends.

Kleurige jurken voor het voorjaar
Wat kleur betreft, maakt de mode je het dit jaar redelijk gemakkelijk. Het idee voor het voorjaar is namelijk alles in een kleur: wanneer je een rode jurk hebt, is het trendy om hierbij rode accessoires te dragen. Denk aan een rode tas, rode oorbellen, rode riem of rode schoenen. De kleuren verder voor de lente van 2013 zijn groen, fuchsia roze, donker oranje en kobalt blauw.

Wit en kant
Wanneer je niet zo van de kleurtjes bent, is er ook een andere trend zichtbaar. Het hebben van een witte jurk, maakt niet uit in welke pasvorm, met het liefst een kanten detail blijft ook dit voorjaar een absolute must. Witte jurkjes met een handgemaakte kanten top aan de bovenkant staat niet alleen heel puur en netjes, maar geeft ook nog een schattige meisjeslook.

Terugkomende prints
In dit voorjaar zien we veel prints van het vorige jaar terugkomen. Denk hierbij aan de oosterse prints: jurken waar de kleuren en geisha prints vanaf spatten, maar denk ook aan de grafische prints: strakke lijnen en veel gebruik van de zwarte en witte kleur. Wat we niet alleen vorig jaar zagen, maar eigenlijk bijna elk jaar zijn de jurkjes met zwart en witte strepen. Dit blijft elk jaar terugkomen en blijft dus hip en happening. Denk bij een voorjaarsschoonmaak dan ook absoluut even na over het weggeven of weg doen van kleding! Veel trends blijven terugkomen.

Off

Comments are closed.