09th mei2012

Trends op het gebied van trouwjurken

by redactie

Wat zijn op dit moment de trends op het gebied van trouwjurken? Wij zetten de belangrijkste trends op een rij.

Volume door versieringen van de jurk
Het is een trend om de onderkant van de trouwjurk meer volume te geven door middel van versieringen. Hierbij kun je denken aan rafeltjes en ruches, maar ook door middel van bloemen. Bloemen op de trouwjurk zijn sowieso een trend, of het nu gaat om kleine bloemen die verwerkt zijn in de jurk of een rok die bestaat uit een grote bloem.

Asymmetrie bij de schouders
Wat helemaal hot is, is de één-schouderjurk. Dit is een jurk waarbij één bandje recht of schuin over de schouder gaat, wat voor een asymmetrisch effect zorgt. Dit kan een simpel bandje zijn, maar hij kan ook bewerkt zijn met stiksels of ruches. Dit is ook weer in lijn met de trend ‘feel like a goddess’, die geïnspireerd is door Aphrodite, de godin van de Liefde. Deze jurken vallen soepel langs je lichaam en gaan vaak over één schouder.

Lang of kort
Het maakt niet uit of je voor een lange of korte jurk kiest, in 2012 kan alles. Wat je ook veel ziet zijn de jurken met een korte voorkant en lange achterkant, wat een glamoureus effect geeft. Er zijn ook jurken waarbij je het lange stuk los kunt maken, zodat je een makkelijk jurkje hebt voor het avondfeest.

Comments are closed.