23rd nov2012

Op je mooist in een jurk

by redactie

De jurk is het ideale kledingstuk voor het vrouwelijke lichaam. Bovendien is er een jurk voor elke gelegenheid. Maar het is wel van belang dat je de jurk goed draagt. Hieronder een aantal tips om er op je mooist uit te zien in een jurk.

Kies een jurk die past bij je figuur

Zoveel vrouwen, zoveel verschillende figuren. Daarom kan je ook niet verwachten dat elke jurk je fantastisch zal staan. Het is heel belangrijk dat je een jurk kiest die goed bij je figuur past. Zo zorg je ervoor dat je je sterke punten accentueert en je zwakke punten verhult.

Niet te groot, niet te klein

Veel vrouwen maken de fout om niet de juiste maat kleding te kopen. Winkels verschillen nogal in hun matvoering en pasvorm, waardoor je kledingmaat soms wel twee maten kan afwijken van wat je verwacht. Te strakke kleding zit niet alleen oncomfortabel, het ziet er niet mooi uit en is slecht voor je bloedsomloop. In te grote kleding zie je er slordig uit en lijk je dunner (bij een mager figuur) of forser (bij een maatje meer). Pas daarom altijd verschillende maten wanneer je in de winkel bent (of bestel meerdere maten online). Je zal zien dat een maatje groter of kleiner vaak een stuk beter kan zitten.

Corrigerend ondergoed

Onder sommige jurken zie je nou eenmaal elk bobbeltje en deukje zitten. Daarom moet iedere vrouw een aantal goede items corrigerend ondergoed in de kast hebben liggen. Niet zozeer om dunner te lijken, maar vooral om kleding mooier te laten vallen. Een echte topper voor onder je jurk is een hogetaille broekje met pijpjes.

Comments are closed.