04th jun2013

Nieuwe materialen en stoffen

by redactie

Kant, satijn en chiffon
Het gebruik van nieuwe materialen zoals tule en satijn in jurken is iets wat we de komende tijd veel meer gaan zien. Naast de ‘gewone’ rekbare jersey jurkjes met veel plooien hangen nu ook jurken van doorzichtig tule, mesh of crêpe chiffon met satijnen details in de rekken. Deze materialen zijn prachtig om te zien, soms een tikkeltje uitdagend maar heerlijk licht van gewicht.

Kant
Rechte kokerjurkjes worden meestal gemaakt van twee laagjes stof. Een laagje zacht en rekbaar jersey met daaroverheen prachtig uitgewerkt kant. Deze twee lagen zijn over het algemeen in dezelfde kleur, al kan een contrasterende kleur ook een leuk effect geven. Een bovenlijfje met kant in combinatie met een royaal geplooid rokje van tule ziet er heel feestelijk uit.

Borduursels en pailletten
Glanzende pailletten die zorgvuldig zijn aangebracht geven een jurk een chique uitstraling. Grote pailletten of kralen worden vaak in de taille en langs de halslijn aangebracht. Kleine pailletjes op het lijfje en een enkele keer worden ze in de gehele jurk verwerkt. Prachtige opengewerkte borduursels vinden we vooral aan de onderzijde van de jurk, in de taille en soms in de mouwtjes.

Feestelijk met een broche of strik
Dergelijke jurken hebben een vrolijke en feestelijke uitstraling. Gelukkig zijn er diverse modellen zodat er voor elk vrouwenfiguur wel een passend model te vinden is. Wil je Strapless en heel kort, of ben je toch op zoek naar een jurkje met mouwen en een rokje dat tot over de knie komt? De opvallende grote broches van bijpassende stof zijn eigenlijk nooit weggeweest. In de taille en langs de halslijn, en soms in combinatie net een strik zijn dit opvallende details.

Off

Comments are closed.