13th jul2017

Kies niet standaard voor een wit shirt

by redactie

Het blijft een raadsel waarom er standaard voor een wit T-shirt gekozen wordt voor onder een overhemd of trui. Ondanks een T-shirt vandaag de dag gemaakt wordt in alle kleuren van de regenboog kiezen de meeste mensen nog massaal voor het standaard witte shirt. Wellicht is dit een gewoonte van vroeger toen de keus nog zo beperkt was.

Waarom een wit T-shirt?

Als je een outfit klaar legt om aan te trekken, probeer dan voor de grap eens een andere kleur T-shirt bij je uitgezochte kleding te houden. Je zult versteld staan wat het effect is. In heel veel gevallen is een grijs of een zwart shirt een veel mooiere combinatie. Ik zal je enkele voorbeelden geven.

Kies een wit T-shirt

Een wit T-shirt is met afstand de meest gekozen “kleur”. Een wit shirt is te combineren met alle kleuren en straalt frisheid uit. Wit is in de zomer lekker verkoelend en is eenvoudig te wassen. Toch kan wit soms ook lastig zijn. Wit moet wel echt wit zijn! Door je witte T-shirt verkeerd te wassen kan deze vaal worden, ook is de kans dat je na het knoeien een goed zichtbare vlek hebt erg groot.

Kies een zwart T-shirt

Ook zwart is een basiskleur en goed te combineren, let op, net zoals bij de grijze shirts, kleed je niet geheel in het zwart maar combineer met kleur. Zwart is in de zomerdagen misschien een beetje te warm, maar is in alle andere seizoenen een fijne kleur om te dragen. Zorg dat je de zwarte shirts wast bij andere donkere kleding, zo blijven ze langer mooi en diep zwart.

Kies een grijs T-shirt

Een grijs T-shirt is niet altijd voor de hand liggend maar kan heel erg mooi zijn! Ook een grijs shirt is eenvoudig te combineren met veel kleuren. Licht grijze shirts zijn mooi bij donkere kleding. Donker grijze shirts zijn mooi op lichte en velgekleurde kleding. Zorg wel dat niet je hele outfit in dezelfde kleur grijs is. Dit geeft een stijf en oubollig effect. Een groot voordeel van grijze shirts is dat ze veel minder besmettelijk zijn voor vlekken. Maar let op! Ook grijze shirts kun je verwassen, dus volg te alle tijden het wasvoorschrift dat in het shirt is aangegeven op.

Welke kleur je ook kiest, kies altijd voor kwaliteit!

Of je nou een wit, grijs of zwart shirt wilt aanschaffen, let altijd op de kwaliteit. Een T-shirt van 100% katoen is vaak een kwalitatief goed shirt. Ook kun je kijken naar de stiknaden: Dubbel gestikt is altijd steviger. Hou je aan de wasvoorschriften en je zult vele malen langer plezier hebben van je shirt als deze van goede kwaliteit is.

Comments are closed.