12th sep2013

Herfstjurken: trends voor in het naseizoen

by redactie

We willen er het liefst nog niet aan denken, helemaal niet nu de zomer er qua temperatuur echt aan lijkt te komen. Toch kijken diverse modecollecties verder dan dit seizoen. Zij hebben hun oog al laten vallen op het najaar 2013. Welke jurken moeten er deze herfst absoluut in de kast hangen?

De fashionweken zijn alweer achter de rug, dus de toon voor het aankomende seizoen is gezet wat betreft mode. Lange jurken en korte(re) jurken blijven altijd hot, de pasvormen, kleuren en prints verschillen per seizoen. Voor de herfst zijn er een paar opvallende trends rondom jurken te spotten.

Stoffen
Een van de stoffen die helemaal hip zijn aankomende herfst is exotisch leer. Denk hierbij een jurken met een leren slangenprint rok of jurkjes met exotische leren details. Ook tweed zien we dit najaar terug in diverse modellen. Deze stof is goed te combineren met een donker jasje.

Prints
Wat betreft prints zien we deze herfst veel krijtstreep terug, en niet alleen in pakken of broeken. Ook jurken met deze streep worden helemaal in. Wanneer je een net iets pittigere print wil, kun je er voor kiezen om te gaan voor een ruitenprint. Vooral bij wat kortere jurken is deze print erg apart en gedurfd.

Fifties!
De jaren ’50 komen terug dit najaar! Denk hierbij aan getailleerde jurken die net op de knieën vallen. Deze jurkjes zijn vaak te zien in diverse pastelkleuren en erg leuk te combineren met wat vintage accessoires. De kleur lichtroze is een zonnige kleur, maar komt ook helemaal in de mode deze herfst. Deze kleur is dan ook goed te combineren in een jaren ’50 jurkje. Zo pak je twee trends in één!

retrojurk

Retrojurken

Off

Comments are closed.