07th aug2012

De keuze voor de juiste galajurk

by redactie

Bij de keuze voor een gepaste jurk voor een feest of gala avond is het belangrijk om op een aantal dingen goed te letten. Hiermee voorkom je dat je een flater slaat op een avond waarop je juist mooi voor de dag wilde komen en gezien wilde worden.

Wat je wel moet doen

De dresscode van een feest is belangrijk om je aan te houden. Zorg dat je opvalt door nu eens niet in een zwarte jurk aan te komen, maar gebruik kleuren. Laat jezelf zien door een deel bloot te geven, zoals je rug, decollet├ę of een deel van je been, maar niet allemaal, want dat staat al snel ordinair. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je accessoires, zoals je tasje en sieraden goed op elkaar zijn afgestemd.

Wat je vooral niet moet doen

Vergeet niet om je jasje, dat je binnen draagt of bij aankomst, te laten matchen met je jurk. Koop geen jurk met felle kleuren erin, want dat is niet gepast op een gala en zorg dat je accessoires niet te groot en te opvallend zijn, want dan gaan ze overheersen. Draag geen teenslipper onder een gala jurk, maar koop liever open schoenen bij warm weer. Ook een trui past niet boven een nette jurk, dan kun je beter een bijpassend jasje kopen.

Tips voor als je samen gaat

Als je met je partner gaat is het belangrijk dat jullie kleding bij elkaar past en jullie een duidelijk koppel zijn, stem daarop af. Zodra je met meerdere vrouwen gaat, zorg er dan voor dat jullie niet dezelfde jurk dragen en als ze wel op elkaar lijken, zorg dan voor verschillen door middel van de accessoires.

Off

Comments are closed.