13th jul2012

De jurk die past bij je lengte

by redactie

Het is belangrijk om te letten op de lengte van de jurk. Past deze jurk wel bij jouw lengte? Wanneer je de juiste lengte kiest kun je hiermee camoufleren dat je lang bent of juist kort. Ook kun je bepaalde accenten juist benadrukken van je lichaam.

Een lang figuur
Als je van jezelf lang bent moet je zorgen dat de jurk die je draagt niet te kort is. Je benen worden bij een korte jurk extra benadrukt en hierdoor lijk je nog langer. Neem dus een jurk tot op je knie of die over je knie valt. Zwarte of donkere jurken kleden af, niet alleen als je een beetje een buikje hebt maar het werkt ook als je lang bent. Een riempje bij de jurk zal bij jou goed staan.

Een kort figuur
Als je klein bent geldt het tegenovergestelde als voor lange vrouwen. Een korte jurk zal je goed staan. Door lichte kleuren te dragen zul je ook langer lijken. Neem niet een te wijde jurk omdat dit snel te pompeus gaat staan als je kort bent. Draag het liefst een strakke jurk wat je figuur benadrukt. Ook een streep in de lengte zal je goed staan, dit maakt je langer. Draag geen riempje om de jurk wat juist het tegenovergestelde effect zal hebben en je hierdoor juist breder lijkt.

Off

Comments are closed.